BEKIJK HIERONDER VOORBEELDEN VAN ONS WERK WAAR WE TROTS OP ZIJN:

Eén van onze specialiteiten is podcasts voor artsen, verpleegkundigen en patiënten. Deze podcasts hebben vaak medische onderwerpen zoals highlights van medische congressen of nieuws over een geneesmiddel of toepassing daarvan. Hier kunnen korte boodschappen in verwerkt worden. Ook kunnen wij de podcasts verzorgen van begin tot eind. Door de afwisseling van vraag, antwoord en interactie zijn de podcasts aantrekkelijk om te beluisteren en wordt je boodschap effectief gecommuniceerd naar je doelgroep.

PODCASTS COVID-19 SPECIAL

drs. Marjan van Apeldoorn

In Noord-Brabant werden in februari de eerste Nederlandse corona besmettingen vastgesteld, in Tilburg en in Den Bosch. In die laatste stad is drs. Marjan van Apeldoorn werkzaam als internist-infectioloog in het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ). Zij werd als een van de eerste artsen in Nederland geconfronteerd met de corona-uitbraak, en maakte van nabij mee wat de impact van de pandemie was op patiënten, zorgpersoneel en haarzelf.

Michael Rutgers

Het Longfonds is de nationale organisatie die zich inzet voor de belangen van de 1,2 miljoen Nederlanders die lijden aan een chronische longziekte. Onlangs publiceerde het Longfonds de resultaten van een peiling onder mensen die een corona besmetting hebben opgelopen. Daaruit blijkt dat de langetermijngevolgen van de ziekte ernstiger zijn dan menigeen dacht. Algemeen directeur Michael Rutgers vertelt er meer over.

drs. Ton Janssen

Drs. Ton Janssen is werkzaam als internist-oncoloog in opleiding aan het Erasmus MC in Rotterdam. Hij blikt terug op 3 maanden op een speciale COVID-afdeling. Wat hem betreft zijn er lessen te trekken uit de manier waarop er in Nederland met de pandemie werd omgegaan. “We moeten geen antikankerbehandeling onderbreken omdat we bang zijn voor een ernstiger beloop van COVID-19.”
 

Dr. Nuray Kusadasi

Dr. Nuray Kusadasi is als hematoloog-intensivist opgeleid aan het Erasmus MC Rotterdam. Bijna 4 jaar is zij werkzaam in UMC Utrecht, waar zij zich op de afdeling Intensive Care richt op de zorg voor patiënten die aanvullende ondersteuning nodig hebben voor hun behandeling.
 

drs. Nasirah Atiq

Drs. Nasirah Atiq is werkzaam op het Erasmus MC als hematoloog in opleiding. Ook zij kreeg, zoals alle zorgprofessionals in Nederland, te maken met de corona-uitbraak. Maar toen bij haar zelf een COVID-19-besmetting werd geconstateerd, maakte ze de ziekte van wel heel nabij mee.

PODCASTS TVI

Dr. Anna Roukens en dr. Paul Groeneveld

Vanaf 2013 was dr. Paul Groeneveld de hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Infectieziekten (TvI). Nu, aan het einde van zijn achtste jaar als hoofdredacteur, draagt hij het stokje over aan dr. Anna Roukens. Een gesprek tussen de oude en de nieuwe hoofdredacteur van het TvI.
 

PODCASTS NTVAAKI

prof. dr. Roy Gerth van Wijk

In juni nam prof. dr. Roy Gerth van Wijk afscheid als hoogleraar allergologie aan het Erasmus MC. Zowel nationaal als internationaal heeft hij zich ingezet voor de allergologie als vakgebied. Voor het NTvAAKI blikt hij terug op een vruchtbare carrière en het hoofdredacteurschap van het tijdschrift.